Blog myna myna .Selamat datang . Jangan lupa tekan Button Follow Okay ;) , i follow you back ;) muah siked :* ily

Saturday, 21 July 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak :)

Hye Readers :) , 
Asalamualaikum korang semua , hee~ Alhamdulilah pejam celik dah pun 1 ramadhan hari ni kan?
Alhamdullilah syukur sangat ke hadrat ilahi , kita dapat berpeluang lagi merasa berpuasa dalam bulan ramdhan tahun ni :') , (2012) 
heee~ okay , hari ni first day puasa , amacam okay tak? Korang puasa tak hari ni? Ehee , 
jangan puasa olok-2 sudah eh , hee , btw aku alhamdullilah boleh puasa penuh 1 hari , hari ni :)
hee~ hope tahun ni puasa tak tinggal sehari lah , nak full 1 month :) . hee , 
Kay tahun ni mungkin berbeza dari tahun-2 sebelum ni , ehee , sebab apa? Puasa kali ni aku berpuasa dengan orang tersayangg :D , EHEE~ siapa lagi kan kalau tak my hensem , hehe ,
*tak sah kalau tak mencelah kan :P, sukahati lew . blog aku -.- hehe
Hee~ , entri kali ni memang tujuan nak post about bulan ni , bulan ramadhan al mubarak , semoga kita sama-2 dapat kumpul pahala sebanyak mungkin bulan ni eh , segala amal ibadat yang kita lakukan biarlah ikhlas dari hati taoo ! tak mau tak ikhlas , berpuasa bukan kerana takot parents korang marah or sebab nak kan ganjaran ke apa ke tau , but kita berpuasa semuanya semata-2 kerana allah s.w.t , Insyaallah ganjarang pahala akan dapat diperolehi :) , hee~ 
by the way dalam alquran dah tertulis macam-2 kelebihan orang yang berpuasa kan , korang tak nak ke dapat kelebihan serta ganjaran yang allah telah tawar kan tu? Aku nak rebut sgt-2 . hope dapat apa yang diinginkan :) , Insyaallah , hee~ 
Bulan puasa ni , insyaallah doa-2 orang yang berpuasa mudah dimakbulkan allah s.w.t . so , banyak-2 kan berdoa ye . aku nak berdoa banyak-2 semoga allah permudahkan jalan aku untuk menghadapi SPM tahun ni , weeee~ dah dekat , so scared!! . HEE , trial tinggal berapa bulan je lagi , lepas raya trial , wohaa :O . Takot ya amaat . ! 
Insyaallah , dengan usaha . 9A+ aminnn~. 
hee~ okay lah sampai sini dulu eh aku melalut malam ni , hee dah lewat , esok hari kedua semua umat islam kat Malaysia berpuasa :) , alhamdullilah , 
Kay-2 . dah niat puasa belum? Sebelum tidur niat dulu tao , takot-2 terlupa nanti , haaa~
Ke nak aku ajar kan berniat? Hehe , Okay cepat-2 .

Hah , nampak tak tuu ... haaa baca okay , :) . Okay dah ? Haa boleh tidur . hehe . 
kbye korang . Selamat menjalan Ibadah Puasa dengan tenang dan harmoni kay :) , 
aminn~

Thursday, 17 May 2012

Badmood :\

Hye Readerss :) . huuuu~
cool-2 . 
hurm , mood korang okay tak?
btw sumpah aku badmood gilaaaaa , tak tahu kenapa . Entah sebab lapar ke , tak dapat texting dengan si buah hati ke , fikirkan exam tak habis-2 lagi ni ke , i dont know -.- 
hurmm , hati tak senang , susah hati , sakit hati , resahh je .
Fikir kan apa pun aku takk tahu . haih~ . 
Tolonggg lah , memang wajib ke aku bersituasi begini? 
Aku nak hari-2 aku happy , mood sentiase ada , tak lari . but akan ada sumthing-2 yang buadkan mood aku agak spoilll X_X , 
Kay bosaannn gila nak mampus lah , Rindu tahap peringkat ke 8 dah kot kat dia <3 
hurmm~ , Kay if dah takda mood memang takkk lah nak melalutt panjang-2 kan ? 
kay cukup sampai sini , byeee :)

Thursday, 3 May 2012

Mid Year Exam :S



Hye Readers :) . 
hey , hey , hey and hey :)  
hee~ Bulan May dah datang setelah January , February , March , April berlalu meninggal kan kita :)
hee~ , May semestinya sinonim dengan exam Mid Year kan? Haaa~ 
mesti kauorang pun macam aku jugak . Gila cuakk kot bila dah masuk Bulan May . 
huh~ . sekejap je , tup tup dah nak exam Mid Year . heee~
btw korang dah prepair sebaik mungkin belum? hehe , 
Aku tanya korang dulu so , kena jawab dulu lah baru tanya aku ! haih~ . 
hewhew :3 . Ouh yang dah prepair tu bagus lah , yang masih belum sedar-2 diri nak exam tu , 
prepair lah awal-2 ni yer , nanti menyesal pulak di kemudian hari lepas dapat result nanti . haa~
Time tu menangis tak berlagu lah kau . hewhew :3 . 
Aku? dah prepair belum? HAHA , btw aku pun tergolong dalam senarai orang-2 yang belum sedar diri nak exam tu lew . hewhew :3 . Memang tak prepair apa-2 sangat pun , setakat ulangkaji sikit-2 dekat sekolah dengan kawan-2 sekelas macam tu je lah . .
Kay hari ni dah 4 May 2012 bersamaan hari Jumaat (penghulu segala hari)
Isnin ni cutiiii~ YEAY!! . so aku ada masa 3 hari nak prepair , studyhard betul-2 menjelang hari exam nanti . Exam start hari Rabu , 9 May . huuu~ . Menengah atas lah , bagi menengah bawah diaorang start agak lewat sikit . Untunglaahh~ .
hee~ , kay perasaan memang tak payah cakap lah , takod gila nak hadapi exam kali ni , 
Yelah result Mid year ni lah cikgu nak agih-2 kan ikut group yang berprestasi sikit . hope aku dapat lah group yang dapat dibangga kan sikit . hewhew :3 . Tak nak duk group setakat potensi lulus , nak di tahap potensi Cemerlang . Paling kurang menjadi pelajar Target sekolah . WOW! gila bestt . 
hewheeee~ . 
Okay , exam dah nak dekat , stop dulu berleka dengan Laptop , dengan phone . hehe . so , study hard ! study hard ! . btw aku nak wish GOOD LUCK untuk korang kay , apa-2 pun usaha tangga kejayaan , kita dah usaha . do the best ! nanti just berdoa dan tawakal je lah , moga dimurahkan rezeki , dapat result yang cantikkkk~ bukan untuk Mid year je , but for UPSR,PMR dan SPM yang sebenar nanti pun okay ;) . heee~ 
kbye :)


Saturday, 14 April 2012

S w e e t M o m e n t with Them :)

Hye readerss ;) . heee~
baru post entri baru tadi , ni dah post yang lain pulakk kenn . HAAA~
Tu bukti aku rindu korang sangat-2 and nak bayar hutang aku yang dah berapa minggu , hari tak update blog . hewhew :3 . Online fb pun jaranggg tauuu . haaa~ 
Sedeeeyyyhh~ . HIHIK :3 
Kay-2 entri kali ni aku nak cerita pasal hari Rabu baru ni . heee~ . 
Tak silap aku 1 Malaysia cuti kan? kan? betul kan? hehe . Ke ada jugak yang sekolah? kerja? hah? ada?
tipuuuuuuuuuu~ semua dapat cutii kan . hoho . sebab Hari Pertabalan Agong baru titeeeww kenn . 
hoh , cepat je masa berlalu kan sedar-2 dah bertukar agong kitaa tuuw . 
heee~ dari yang muda pergi ke tuaa balik :P . mwehehehe , *sorry mengutuk :P
Dah memang betul kan . kenyataann . hoho . Okay-2 stopp mangarott and citer pasal agong bagai . HAHA
Rabu baru ni cuti korang pergi mana hah? hewhew :3 . akuuu~ hanggggout dengan kawan-2 aku 
ofcourse lah hangg kan . setelah lama tak hang . cececeh padahal baru berapa minggu tak hang . HAHA
Ramai cakap kiteorang macam tak sedar-2 diri lagi , sebab dah tinggal berapa bulan lagi nak SPM masih hangout bagai kan , yelaahh , sekali sekala kena release tension gak kenn , asyik mengadap bukuuuu jee , :P *mengadap buku lew sangadddd :P
HAHA , 
Btw maybe hari Rabu minggu lepas adalah hari terakhir untuk aku hangg . lepas ni nak hang kena tunggu SPM habis pulak lahh ken . heee~ , besttt sangat-2 lepak-2 dengan member-2 aku ni kat Bandar nuu haa , 
Pukul 12 kiteorang keluar , balik pulak dalam pukul 6.30 . Semua kakak aku hantar balik . 
tengukk punyaa baik hati kakak aku yang ku sayangii :P . muahhxx siked kak lang :* 
hewhew :3 . 
Haa~ kay-2 sambung . Haaa~ best sangatt lah kann hang hari tuu , rasa macam tak nak balik dari bandar pun adooo . HAHA . Aku pergi ECM , MEGA , dann Teluk Chempedakk . :) . 
heee~ , kat bandar kiteorang pergi karokk and makan-2 jer , jalan-2 bagai lah kan kat dalam mall tu sampai lenguh kaki nih hah , lepas tu kiteorang go to Teluk Chempedaakk dalam pukul 4.30 tuu . heee~ Okay lah penat dah jari aku nak menaip , bercerita panjang lebar . apa-2 pun best sangat hari tuu . Kay-2 apa-2 pun korang tengukk jelah pict-2 nih ea . 
Sepanjang seharian kami hanggg :P 
jommmm~


 sweet moment :) with Ekin , Putry , Ayfa , Citiey dan akuu (Myna)

 Citiey yang baju biru tuu , and Putry :)

 Si budak omay ni Ekinn :)

 Pandai kan semek ni dress up dia paling hott kot time hang hari tu . btw ni Ayfaa :)

 Ekinn :) , 
paling suka sangat bergambar :P

 Putry , Ayfa , Ekin :)

 Aku sukaa gilaa tenguk pict ni , hewhew :3 Smart kan? hoho , cari aku yang mana ", Ouh opss . dah ade nameee pulakkkss :P

 Putry , nama manje yee jee . hehe . my bestiee :)

 Ayfa , Ekin , Citiey

 Menghirup udara segar di tepi Pantai Teluk Chempedak :) 

 Ekin with Kak lang :*

 Tanda persahabatan kitaa sentiasa kekal selama nyaa :) Tak lupa pada Hada dan Tyqaa 

Kay-2 kenal tak baju pink ni sape? HOHO , tuan empunyaa blog ni kay , hee~ aku tak comel macam korang :P . heee~ . kbye :\

Hah~ tu je lew pict-2 yang dapat kiteorang snap-2 sepanjang hari bersama . heee~ 
Thanks to all :') . 
To Hada , Tyqa dan Yaa : Nanti kite hang sekali lagi kay , semua ada :) . heee kbyee :P

Saturday, 17 March 2012

Picnic Time :)

Hye Readers :) 
Heee~ Okay-2 tenguk title tuu , Dah terang-2 aku nak story pasal picnic kann . Haaa~ Dah tahuu kan 
aku pergi mana? HOHO , of course lah menghirup udara segar di tepi pantai BATU HITAMM .
Bessttt yang teramat Picnic with my big family hari ahad baru nii . Okay-2 malas nak story panjang k . Jummm tengukk Gambar-2 yang sempat aku snap sepanjang kami berpiccnic XD . 


 Okay bekalan yang dibawaa :) . sedapp . macam-2 adaa . hihi 


 Ayam panggang yang masih mentah , Okay belum dibakar lagi . Otw lah nii . hee~


 Okay ni my popa . heee~ rajin sungguh membersihkan kawasan tempat kami berkelah ;) . heee~


 Okay ni aku and adek aku . >,,< hehe . dia lagi tinggi dari aku . Okay aku tahu aku tak cukup incii . :)


 My beloved parents . Buah hati aku , heee~ sibukk menghidupkan api nak panggang ayam :3




 My beloved cousins . Tashaa . anak pak chancoo aku . Sangat-2 manja dengan aku sebab aku suka melayan kerenah dia , nak itu nak ini , ajak main itu ini . heee~ . Sayang amat sama budakk tembamm ni :3


My beloved sister , sedang berusaha mendirikan istana pasirr . hehe , impian tidak kesampaian . Tak cukup proo lah . sebab bina-2 je benteng then ada jee yang nak memusnahkan nyaa -.- 

Okay ini aku , yang nak snap sambil melompaatt tapi tak jadii . hehe , dah jatuh ke bumi balik baru dapat snap . HAHA , sengal --'

 Aku with my sistaa . hehe , melompaatt lah sangadd kenn . 


My uncle . heee~ kena tanam dalam pasir . hehe , henseng kan diaa? btw dah kawin Okay . And tasha tu lah anak diaa :D

Penuh selera mak ayah aku makan tak ingat orang dah :)

Mak suu aku :) . hee~ malu >,<

 Okay ini auntie aku yang paling-2 sporting . otak sama jee dengan aku and kakak aku . She is wife  Pak chanco , Mama kepada tasha :)


Ni adek aku yang sangad-2 tah pape . Kay koyaa budak ni -.-


My mom , my nephew and my auntie :) . heee~ . 


Okay-2 . btw happening sangad-2 hari ni tauu , lama dah aku tak mandi pantai , Akhirnyaa lepass jugak rindu aku mandi pantai . Aku cium-2 air lautt tu *kay tipu . 
HAHA , hee~ hope dapat picnic lagi macam ni dengan family besar aku ni . heee saayangg dorang ketat ketat XD

Friday, 9 March 2012

Holiday Datang Lagi :)

Hye Readers :) 
Aaaacchhoooooommmmmm . ~
berhabukk , labah-2 dah sempat buad sarang ehh kat sini . aduh --'
hehe . :) *khayalansemata :p
Apa khabar kamu dan kamu kamu semua? 
sihat kah? sakit kah? Atau demam rindu sebab aku lama tak update blog? HIHI :D . 
*kay perasan >,<
Hihi , btw aku busy memanjang , *ceehhhh
HAHA , nak kata busy tu busy jugak lah btw , dengan tuition nya lagi , balik sekolah lewat . yeaahh
lumrah student life lah tu kenn . hehe , Sesibuk mana pun aku , satu perkara yang aku tak kan pernah lupa buad dan lakukan dalam sehari iaituuu O.N.L.I.N.E . hee~ . 
Pesbukk , pesbukk . berfb-ing memang wajibb :) . 
wiiiuuhh~ , boleh buad tekanan jiwaa wOoo . Kalau sehari aku tak sentuh lappy untuk online
hihi , but for update new entry . sangad-2 terasaaa kemalasan nyaa . 
heee~ , tak tahu nak story apaa . padahal bukan main banyak story yang dah berlaku dalam hidup aku tahun ni T.T *nakkasitouchingsiked :p
HAHA , Okay . ! hari ni berapa hari bulann????
yeaahh 10 march 2012 . Dahh bulan 3 dah puunn . kan?
hmm begitu pantasss masa berlalu :) . 
Okay biasanya bulan 3 ada school holiday kan .YEEEAAHH :D 
 suka suka suka ! , semalam dah bermulaa nya "SCHOOL HOLIDAY" tuh ^.^
hee~ , btw aku amik cuti terlebih awall . hihi , 
Yelah Ujian Penilaian 1 tamat hari rabu , then hari khamis and jumaat tuh aku terus amik keputusan nak cutiii . hiiii~ duk rumah , release tension setelah 3 hari study , study study for examination tuh  . *ceeiiittstudylaahhhsangadkaannn :P
Padahal onlinee je spend time lebih , study adaalaahh 2,3 jamm gitu jee . 
*ahhchooii apanakjadikaumynaaahhsengetweeii >,<

Semalam aku hangout dengan my lovely sis . heee~ , btw tak lah hangout manaa , 
my sis kerja , jadi aku je lah duk merayau merayap sorang-2 kat Ecm tuu . Oppsss . 
Ecm dah tukar nama k . >> menjadii CAPITAMALL :)
singkatan nyaa (CMALL) . Tak sedaapp lansungg doh nama mu letokk wahai tokaayy baruu . 
Selok main tukar-2 name mall tuh , biarjelah ECM sampai bila-2 . Orang kuantan dah biasa panggil ECM-2 . keenn . HAHA , Okay-2 . *sorry tereeemmooo pulak :p
Okay , Aku nak post pict aku time hanggg semalam . Pict koyaa dalam keretaa je k .

nilah muka budak kesumbatann dalam kereta menuju ke ECM :P . 
Kay burukkk mukaa kan? Aku tahu aku tak cantik so , nakk jugakk post kasi kauorang tengukk muka budak cantikk sikik ni :P HAHA *kaymeluat :)

Aww aww sebelumm tuhh , Sebelum parents aku tinggal kan aku kat ECM , kiteorang pergi kedai kasut dulu tahukk . hehe , Yeaahhh my moma belanja kasuttt kat kitaaa :P , hee~ *Janganjealous :p
Okay dapat kasut baru , tanpa membuang masaa , pakai teruss ahh apa lagi kenn . 
hihi~ , nak tenguk pict kasut??? Ohmayy lupa nak snap . Later i snap kayh :* muah siked . hehe
Okay . sambung sambung ~Heee~ , jalan-2 ECM , dengan kasutt baruu . gilaaa BANGGA !! :D . Heee~ . kay aku tahu kau jealouss . HAHAHHA , 
Dah penat hangout sorang-2 kat ECM tuh kann . Haaa dari pukul 12 tengahhari sampai 8 malam aku duk bertapa kat situu . Dah lenguh kaki , penatt sangadd . Aku pun call my moma , suruh amikk aku , Nak tunggu my sis balik kerja . Memang lambatt lagi lahh . Kaki dah lenguhh . Nak tunggu sampai pukul 10 . Memanggg taakkk lah kaann . ? HAHA  ,
Dalam pukul 8 lebih my popa and moma datang amikk . Heee~ 
Balik , mandi thennn onlineeee~ . Upload-2 pict kat mukaa bukuu yang disayangii . 
Sehari suntukk tak onlinee mak kauu ! Rindu tahap babengg lah kann . 
Kay . Tu je story nakkk citer  . nanti aku sambung ekk kalau ada masaa . Tengah bosan so , story lah apa dah jadi semalam . keenn . Kbai :)

Pss : Kayyy TAJUKK tak kena dengan storyy :P .Lantakk lahh . Ada aku kesahh? HAHA :D . 


Friday, 10 February 2012

Esok Test 1

Hye readers :) , hee~
Okay , soklan wajib aku kena tanya . korang sihat?? hehe , tak habis-2 dengan soklan tu ken?
hee~ btw aku sihat walafiat :) , hee~ Okay 
sebelum kita story-2 morry about title kat atas tu , aku nak tanya . 
Korang tahu dah kan aku dah mula tusyen? hee~ tahu tak kat mana aku tuition?
Hah? tak tahu lagi ehh , aku tak citer lagi ke? hehe , Okay-2 
meh sini nak bagitahu , btw aku dah start tuition dari minggu lepas lagi :D , BESTT SANGAD >,<
aku tuition dekat Pusat Tuition Belwin kat tengah-2 bandar Kuantan nuu . Alaa , yang mana duk kuantan tuu tahu lah kat mana tempat tuition aku tuh . Yang mana duk luar Kuantan , korang nak tahu korang find at google earth okeng? wOhaa :O , bukan maen semangat nak suh korang cari tempat aku tuition . ekekekeke :D
Okay-2 , so hari-2 aku pada hari Isnin , Selasa , dan rabu memang gila babeng busy nyaa . 
Yelah rumah aku dengan tempat tuition tuu , boleh dikatakan jauhh jugakk lah jaraknyaa . 
so , kena lah bertolak awal sikik dari rumah , kalau tidakk emang terlajakk waktu :P , hee~
Okay stop cerita pasal tempat tuition okeng ;) , hee~
heee~ . 

Okay ~ esok hari apa ek? Hari sabtu kan? yes ! Right ;) , hehe . 
esok aku sekolah :( , paling-2 malas nakk pergi , tapi terrrpaksaa memandang kan esok ade test 1
huuuu~ , just exam untuk subjek teras , hee~ tak cuak mana lah nak jawab test esok , sebab cikgu dah bagi tajuk-2 apa yang masuk exam esok . heeee~ . just kerja aku sekarang study-2 , and study gila- babeng jee . hehehe , Okay . btw doakan aku senang jawab exam esok yeahh . 
Kbyee , <3 muah sikik beybehh :*